کاهش درد قاعدگیافزودن دیدگاه
درد قاعدگی عبارت است از بروز درد شدید دل پیچه مانند به هنگام عادت ماهانه. درد قاعدگی ممکن است یکی دوسال بعد از بلوغ آغاز و بطور مرتب رخ دهد . دردهای حين عادت ماهانه ( پریود ) خانم ها يکي از شايعترين شکايات آنها در طول اين دوره است. تغييرات خلق و خو و احساس خستگي آنها در هنگام پریود گاهي بسيار شديد و آزاردهنده است.
دردهای قاعدگی با آنکه دردی طبیعی محسوب می شود اما گاهی شدید تحمل آن غیرممکن است. خصوصا که هر ماه این سیکل تکرار می شود و مسلما درد هم هرماه باید تحمل شود. اینجاست که بسیاری از خانم ها برای رهایی از این دردها سراغ انواع و اقسام قرص های مسکن می روند.
گاهی درد آنقدر شدید است که یک قرص جوابگو نیست و فرد برای خلاصی از دردهایش چند قرص در طول روز مصرف می کند تا بتواند در دوران قاعدگی هم به زندگی عادی خود ادامه دهد.
این درد با شروع قاعدگی آغاز شده و به مدت چند ساعت تا چند روز ادامه می یابد. حد طبیعی خونروی از ۱۰ سی سی تا ۸۰ سی سی در افراد مخلتف متغیر است. در افرادی که خونروی شدید را تجربه میکنند این میزان گاهی تا ۵۰۰ سی سی و در موارد بسیار حاد تا بیش از ۵ واحد کاهش در هموگلوبین پس از هر قاعدگی میرسد.
علت درد قاعدگی انقباضات قوی و طولانی مدت دیواره عضلانی رحم، کش آمدن و گشاد شدن گردن رحم برای ورود خون از رحم به واژن و دفع آن می باشد .
قاعدگی دردناک با نام دیسمنوره نیز شناخته میشود. دیسمنوره یک اختلال است که در آن ناحیهی شکم و لگن قبل از شروع چرخهی قاعدگی دچار درد ناگهانی شدید و ضرباندار میشود.
عوامل تشدید کننده درد قاعدگی
مصرف کافئین
استرس. مسایل عاطفی و روانی به خودی خود باعث درد نمی شوند اما می توانند درد را بدتر یا پاسخ به درمان را کمتر کنند.
ورزش نکردن
رژیم غذایی نامناسب
درد پریود را می توان با داروهای بدون نسخه، درمان های کنترل بارداری و برخی از داروهای خانگی درمان کرد.
درمان درد قاعدگی
رعایت اصول حفظ تندرستی نقش مهمی در درمان این مساله و تسکین دردهای قاعدگی دارد. خواب منظم و به موقع (به ویژه خواب در بازه زمانی 9شب تا 2نیمه شب)، انجام ورزش های سبک مانند پیاده روی، دوری از استرس و مشکلات عصبی، تغذیه سالم و عدم مصرف زیاد غذاهایی با مزه ترش از جمله این موارد است.
حفظ آرامش می تواند نقش زیادی در بهبود حال افراد در دوران قاعدگی داشته باشد.
خانم ها دقت کنید که با مصرف موارد زیر و رعایت آنها میتوانید به طور چشم گیری از درد دوران قاعدگی جلوگیری کنید .
* استفاده از زنجیل دمکرده
* استفاده از عرقیات گیاهی مانند رازیانه و بابونه
* مصرف غذاهایی مثل زرده تخم مرغ عسلی ، حلوا، آب سیب و. . .
* مصرف یک فنجان سنبل الطیب قبل از صبحانه، ناهار و شام
* روغن ماهی و ویتامین ب 1 مصرف کنید
* مطالعات نشان می دهد استفاده از کیسه آب گرم به همراه ایبوپروفن باعث کاهش درد پریودی می شود
ماساژ روغن بابونه در زیر ناف چهار تا پنج روز قبل از شروع عادت ماهانه، روزانه دو نوبت نیز توصیه میشود اما انجام این کار در دوران عادت ماهانه توصیه نمی شود.
گرم کردن موضع درد از جمله شکم، کمر و. . . نیز مفید است. برای این کار می توانید موضع درد را با یک حوله تمیز و داغ، گرم کنید. بادکش نیز با افزایش خونرسانی و گرم کردن محل باعث کاهش درد می شود.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران