شما در حال حاضر اینجا هستید :
مجله سلامت و تندرستی ایرانیاناضطراب و استرس تأثیر استرس بر قلب و سلامتیتأثیر استرس بر قلب و سلامتیافزودن دیدگاه
قلب جزو اندام هایی از بدن است که علیرغم تپش و فعالیت مداوم و بیوقفه، وجودش در بدن احساس نمیشود، به عبارت دیگر انسانها در 99درصد مواقع اصلاً متوجه وجود این عضو در بدن خود نیستند. استرس بیشترین عامل تغییر در ضربان قلب است و گاهی موجب ایجاد بیماری های قلبی خطرناک می شود.
استرس مسئله ای است که همه ی ما کم و بیش آن را تجربه کرده ایم. گاهی اوقات این حس بیش از حد زیاد می شود که باعث به خطر افتاردن سلامت جسمی و روحی می شود.
استرس می تواند مانند یک قاتل خاموش، جان شما را به خاطر بیندازد. تعداد افرادی که به دنبال اضطراب دچار تشدید تنگی عروق و سکته های قلبی- مغزی، ریزش مو، پیری زودرس پوست، مشکلات گوارشی و... شده اند، کم نیست.
البته نمی توان انکار کرد که استرس به میزان کم، مفید و ضروری است، اما خیلی اوقات کنترل آن از دست خارج می شود.
از نظر علمی ثابت شده است که استرس میتواند عاملی برای مرگ ناگهانی باشد. اگر چه علت مرگ ناگهانی در زمان اضطراب هنوز بطور قطعی مشخص نشده اما نظریه هایی مبنی بر بروز آریتمی های قلبی به هنگام اضطراب وجود دارد.
محققان دانشگاه اِموری آتلانتا برای حدود 700 زن و مرد مبتلا به بیماری قلبی، یک سخنرانی عمومی پراسترس از لحاظ روانی برگزار کردند. سپس جریان خون به سوی قلب آنها را اندازه گیری کردند.بیماری قلبی
به دکتر ویولا واکارینو، زنان 50 سال و جوان تر حدود 4 برابر مردان همسن و سال خود یا زنان مسن تر با کاهش جریان خون به سوی قلب شان مواجه شدند.
کاهش جریان خون موسوم به میوکاردیال ایسکمیک، می تواند موجب بروز حمله قلبی شود.
پس نتیجه کلی آنست که قطعا استرس حاد و یا مزمن میتواند عاملی برای صدمه قلب و عروق و یا مرگهای ناگهانی باشد.
استرس از طریق افزایش هورمونهای استرس (از جمله آدرنالین) سبب تولید و افزایش کلسترول و نیز افزلیش احتمال پاره شدن پلاک آترواسکلروز میشود. استرس های شدید کوتاه مدت ممکن است با افرایش انعقاد پذیری خون موجب لخته عروقی شود.
استرس می تواند موجب هیجان ، افزایش فشار خون ، خستگی ، افسردگی ، سر درد میگرنی ، اختلالات تنفسی و عضلانی ، مسایل جنسی ، اشكال در خواب و ضایعات جلدی بشود. ضمنا افراد دچار استرس فاقد زندگی توام با شادی و خوشحالی هستند.
در آخر نتیجه میگیریم که کنترل و کاهش استرس نقش زیادی در پیشگیری از بیماری قلب و عروقی حاد و مزمن دارد.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران