شما در حال حاضر اینجا هستید :

مجله سلامت و تندرستی ایرانیانتغذیه کودک مضرات چیبس و پفک برای کودکان

مضرات چیبس و پفک برای کودکانافزودن دیدگاه

چیپس و پفک یکی از خوراکی هایی که کودکان نسبت به آن علاقه ی شدیدی دارند ، و برخی از پدر و مادران نسبت به خوردن این خوراکی ها توسط کودکشان حساسیتی به خرج نمی دهند. اما آیا با خطرات و عوارض چیپس و پفک آشنایی دارید؟ آیا میدانید خوردن این خوراکی ها چه تاثیراتی بر سلامت فرزندتان می گذارد؟

پفک یک خوراکی آسیب رسان برای کودکان زیر دوسال است به همین دلیل خوردن پفک برای کودکان زیر دوسال ممنوع است.

پُفک بر اساس تحقیقات علمی انجام‌شده در کشور انگلستان موجب عقیمی و ناباروری در افراد و کودکان می‌شود. پفک حاوی تارترازین (ماده قرمز و نارنجی‌رنگ) و سبب اختلالات رفتاری, اضطراب و پرخاشگری در اطفال و حتی افراد بزرگسال می‌شود.

مصرف تنقلات همانند پفک برای همه از جمله کودکان زیر دو سال دارای اثرات جبران ناپذیری است که بسیاری از کارشناسان علوم غذایی در این مورد اتفاق نظر دارند. امروزه نظر به صنعتی شدن جوامع و سهم بالای تولیدات صنعتی غذایی در تغذیه مردم، اطمینان حاصل کردن از کیفیت تغذیه ای و بهداشتی آنها اهمیت فراوان دارد.

در مراحل تهیه پفک، پودر ذرت پرس می‌شود و در حرارت بسیار بالا قرار می‌گیرد تا به صورت حجیم درآید. در چنین شرایطی روغن موجود در پفک می‌سوزد و تولید پراکسید می‌کند که در حرارت و نور، مقدار آن بیشتر است و خوردن آن سلامت کودک را تهدید می‌کند

فرآورده پف کرده بلغور ذرت، نوعی اسنک است که در واحدهای صنعتی به وسیله دستگاهی بنام اکسترودر بر پایه بلغور ذرت تهیه می شود، همچنین این محصولات که در کشور ما با نام عمومی پفک شناخته می شود؛ عمدتاً حاوی بلغور ذرت، روغن، پودر پنیر یا آب پنیر، نمک، رنگ های طبیعی یا رنگ های مصنوعی است.

مضرات پفک

میزان بالای نمک پفک و شوری آن موجب می شود که ذائقه اطفال به شوری عادت کند. استفاده از غذاهای شور، شانس ابتلا به بیماری افزایش فشار خون را بالا می برد و فشار خون بالا در دوران بزرگسالی زمینه ساز بیماریهای قلبی ،عروقی و سکته های مغزی و قلبی می شود.

از مصرف چیپس هم به دلیل شوری زیاد به طور دایم و بی رویه باید خودداری کرد و در صورت مصرف گاه به گاه از انواعی که مارک معتبر، بسته بندی بهداشتی و پروانه ساخت وزارت بهداشت دارند، استفاده شود.

چیپس های فله‌ای در روغن چند بار مصرف، درست می‌شوند که احتمال سرطان  زایی دارند. چیپس نیز موجب سیری کاذب می شود و به دلیل اینکه تمام مواد مغذی مورد نیاز برای رشد کودکان را در بر ندارد ، مصرف مداوم آن قبل از غذا موجب محروم شدن  کودک  از غذاهای اصلی و در نتیجه کمبودهای غذایی می‌شود.

استفاده از روغن با ترانس بالا در تهیه پفک باعث افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماری های قلبی عروقی می شود. همچنین پفک 9 برابر خود آب جذب می کند . 

توصیه جدی ما این است که از مصرف زیاد این فرآورده آسیب رسان به سلامت در یک زمان و یا به صورت مداوم و طولانی مدت جدا خودداری شود، در ضمن این محصول برای کودکان زیر 2 سال اصلا توصیه نمی شود و نمی تواند جایگزین وعده غذایی اصلی آنان شود.

 

مطالب مرتبط

خواندن مطالب زیر به شما پیشنهاد می شود

زنان

روش های سفت کردن سینه

روش های سفت کردن سینه

طب سنتی و اسلامی

برای سفت شدن کمر چه بخوریم؟

برای سفت شدن کمر چه بخوریم؟

سلامت جنسی

افراط در رابطه جنسی

افراط در رابطه جنسی

مردان

عوارض و مزایای عمل وازکتومی مردان

عوارض و مزایای عمل وازکتومی مردان

دانستنی های جنسی

رابطه جنسی در زمان قاعدگی

رابطه جنسی در زمان قاعدگی

سلامت جنسی

سکس درمانی و سکس تراپی چیست ؟

سکس درمانی و سکس تراپی چیست ؟

زنان

روش های بزرگ کردن سینه ها

روش های بزرگ کردن سینه ها

زنان

افتادگی رحم

افتادگی رحم

سلامت جنسی

بهداشت در مقاربت جنسی

بهداشت در مقاربت جنسی

نظرات کاربران

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین ها

  • روش های سفت کردن سینه

    روش های سفت کردن سینه

    اندازه و شکل سینه در در طول دوره‌های مختلف عمر تغییر می‌کند. در دوران بارداری سینه متورم و حجیم شده و پس از آن با کاهش وزن و از دست دادن چربی‌های اضافی کوچک می‌شود. این تغییرات در طول زندگی می‌تواند قابلیت ارتجاعی پوست را کاهش دهد و منجر به تضعیف بافت و در نهایت رباط نگه‌ دارنده سینه شود.

  • عمل درشت کردن چشم

    عمل درشت کردن چشم

    در زیبایی‌شناسی، چشم یکی از مهم‌ترین عوامل در سنجش زیبایی چهره است. چشم‌های ریز و خواب‌آلود وعدم تقارن مردمک چشم‌ها، ظاهر فرد را خسته، خواب‌آلود و حتی نگران و عصبی نشان می‌دهد. عمل کانتوپلاستی یا درشت کردن چشم برای اصلاح افتادگی چشم و سایر عارضه های چشم کاربرد دارد همچنین برای داشتن چشم گربه ای کشیده نیز به کار میرود. 

  • آشنایی با خواص زردچوبه

    آشنایی با خواص زردچوبه

    زردچوبه یکی از محبوب ترین ادویه ها در جهان است که در خیلی از غذاها استفاده می شود. این ادویه از گیاهی با نام Curcuma longa به دست می آید و تشکیل دهنده قسمت اصلی ادویه کاری نیز می باشد.گیاه زردچوبه برای رشد به دمای ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتیگراد به همراه محیط بارانی و مرطوب نیاز دارد و همین امر باعث شده است که هند و کشورهای جنوب قاره آسیا تولید کننده اصلی ادویه زردچوبه باشند.

شبکه فناوری اطلاعات و ارتباطات فاواکو | طراحی سایت